Contactberoepen

Veilig werkklimaat bij contactberoepen dankzij unieke luchtfiltering

Een gezond werkklimaat valt of staat met een goede luchtkwaliteit. Zeker bij contactberoepen is het sinds Corona duidelijk geworden hoe belangrijk gezonde lucht om u heen is. Een mondkapje is niet genoeg en afstand houden gaat niet. Daarom moet u de lucht om u heen filteren door middel van ionisatie, een nieuwe methode voor het zuiveren van de lucht.

 

Voordat u verder leest, is het goed om te weten waarom een normaal ventilatiesysteem niet aan de veiligheidseisen voldoet, die we sinds Corona graag zien

Waarom ventilatie niet veilig is bij een contactberoep

U weet als geen ander: bij een contactberoep is de anderhalve meter niet te handhaven. Daarom is het van belang om de lucht zo min mogelijk te verplaatsen. Iets wat met ventilatiesystemen nou net wél gebeurt. Het is juist belangrijk om de lucht direct om u heen te reinigen van al het vuil en de virusdeeltjes die erin zitten. Dat doe je door de lucht te ioniseren. 

Dat werkt als volgt: stel, u bent met een behandeling bezig en de klant staat tussen u en het ventilatiesysteem in. Dan komt de luchtstroom eerst langs de klant, waar het potentieel virusdeeltjes kan oppikken, en vervolgens langs u, waar de virusdeeltjes weer achter kunnen blijven. 

Ioniseren maakt de lucht om je heen schoon zonder luchtstroom te creëren. Zo verklein je het risico op virusoverdracht via de lucht met 97%!

Hoe maak je de lucht schoon?

Echt schone lucht is lucht waarin geen verontreinigingen zitten. Er zit een verschil tussen ventileren en reinigen. Bij ventilatie worden de virussen en bacteriën vooral verplaatst en niet uitgeschakeld. Hoe krijgt u de lucht op uw praktijk dan wel écht schoon?

 • Niet met een airco. Een airconditioning koelt alleen de lucht die in een ruimte hangt, maar voert geen lucht af, waardoor de vieze (virus-)deeltjes in lucht blijven rondhangen;
 • Niet met een HEPA-filter. Een HEPA-filter reinigt de lucht tot op zekere hoogte, maar is niet bestand tegen de allerkleinste vuildeeltjes zoals aerosole virussen (zoals Corona) en ultrafijnstof;
 • Niet met een ventilatiesysteem. De lucht ventileren is vaak een stap in de goede richting, maar hiermee verplaats je de lucht nog steeds. En wanneer jij in zo’n luchtstroom staat, krijg je nog steeds de virussen in de lucht op je. 
 • Wél met ionisatie. Door de lucht te ioniseren met behulp van ons unieke en gepatenteerde luchtreinigingssysteem Health+ reinigt u de lucht om u heen zonder dat de lucht verplaatst wordt.  

aan te raden voor contactberoepen:

Health+ pakket

4.7 sterren
4.7/5

gemiddelde beoordeling van onze klanten.

Hoe creëert u een virusvrije lucht en een gezond werkklimaat?

Een luchtreinigingsysteem met ionisatie is een bewezen oplossing om de lucht echt schoon te krijgen. Deze gepatenteerde techniek zuivert de lucht voor 99,94% van vuil en vermindert zo het risico op virusoverdracht via de lucht met 97%.


De ionisator en luchtreiniger van het door ons gebruikte LightAir maakt als enige gebruik van deze manier van ioniseren. In ons unieke Health+ mini luchtbehandelingssysteem vindt u deze oplossingen voor een gezond werkklimaat bij in de studio of salon.

Welke contactberoepen hebben baat bij luchtreiniging?

Onze luchtreinigers staan veel bij:

 • masseurs;
 • fysiotherapeuten;
 • osteopaten;
 • tandartsen;
 • podologen;
 • manicures;
 • pedicures;
 • schoonheidsspecialisten.

Voordelen schone lucht voor uw werkomstandigheden

De lucht ioniseren via ons systeem heeft tal van voordelen voor het leefklimaat: 

 • Een gezonde lucht zonder schadelijke stoffen en bacteriën
 • Vermindering van het risico op virusoverdracht met 97%
 • Een prettigere omgeving voor u en uw klanten
 • Geen bacteriën, fijn voor mensen met astma en luchtwegklachten
 • Een bewezen manier van veilig werken als afstand houden niet gaat
 • Betere concentratie en een vitaler gevoel

Wat is ultrafijnstof en hoe komt het in onze werkomgeving terecht?

Ultrafijnstof komt van auto’s, vliegtuigen, openhaarden, nabijgelegen industrie, sigaretten en andere vormen van verbranding. Deze schadelijke deeltjes zijn zo klein dat het lichaam ze niet goed kan afvoeren. Hierdoor blijven ze lang in de longen hangen wat zorgt voor irritatie.

Creëer een gezonde werkomgeving en verminder fijnstof, allergieën en astma

Mensen met allergieën en/of astma hebben als eerst last van de gevolgen van een slechte luchtkwaliteit. De luchtreiniging van ons unieke Health+ systeem rekent af met de veroorzakers van fijnstof, allergieën en astma. Voor mensen met gevoelige luchtwegen is ionisatie dus extra belangrijk.

Hier lees je meer achter de techniek achter Health+ of bekijk onze pakketten.