Stop de verspreiding van COVID-19

LightAir luchtreinigers vernietigen virussen, in de lucht én op oppervlakken.

Ultra high density ionisatie in binnenruimtes is een aanvulling op alle RIVM maatregelen om besmetting met Covid-19 te voorkomen. Het coronavirus is een luchtmobiel virus en wordt net als de gewone griep of een verkoudheid overgedragen via de lucht en via (in)direct contact. Het virus kan wel uren actief blijven in de lucht en op oppervlakken. LightAir Health+ reinigt de lucht en biedt dubbele bescherming tegen virussen. Bescherming tegen COVID-19 maar ook tegen nieuwe virussen die in de toekomst nog komen. Hoe dat werkt?

Health+ is een luchtzuiveringssysteem dat gebruik maakt van de gepatenteerde LightAir luchtreiniging technologie. Health+ combineert twee technieken van LightAir: 

  • IonFlow technologie: unieke high density ionisatie technologie die virussen in de lucht onschadelijk maakt en daarmee het risico op virusoverdracht met 97% verlaagt. IonFlow maakt virusdeeltjes onschadelijk in de lucht voordat ze een ander persoon bereiken.
  • CellFlow technologie: combinatie van ionisatie en een HEPA+ filter die 99,99% van alle virussen in de lucht verwijdert. CellFlow verlaagt het aantal virussen in de lucht. 
LightAir het onzichtbare mondkapje, viruskiller, lightair covid-19
Virus luchtreiniger, Lightair het onzichtbare mondkapje, LightAir viruskiller

Hoe het werkt

Negatieve ionen van de LightAir IonFlow techniek hechten zich aan het COVID-19 virusdeeltje. De virus ‘tentakels’ (protein spike) worden vernietigd door de ionen waardoor het virus zich niet meer kan hechten en niet meer binnen kan dringen in een menselijke cel. 

Onderzoek IrsiCaixa, april 2021:

LightAir vernietigt COVID-19, in de lucht én op oppervlakken

IONFLOW TECHNOLOGIE

In april 2021 hebben we de LightAir IonFlow techniek getest op COVID-19. De resultaten overtreffen zelfs onze verwachtingen. Het biedt hoop op een terugkeer naar ‘het nieuwe normaal’. 

Eerder onderzoek in Zweden heeft al aangetoond dat LightAir virussen in de lucht onschadelijk maakt waaronder het influenza virus. Het Spaanse onderzoek bevestigt dat LightAir inderdaad ook het COVID-19 virus onschadelijk maakt in de lucht om u heen. Dit betekent dat een virusdeeltje al onschadelijk is gemaakt voordat het langs de neus van een ander komt.  

In het Spaanse onderzoek is nu bovendien gevonden dat met LightAir ook oppervlakken gedesinfecteerd worden! Een LightAir IonFlow luchtreiniger vernietigt dus niet alleen virussen in de lucht maar ook op de oppervlakken die we aanraken. Zo wordt ook virusoverdracht via indirect contact voorkomen met LightAir! De implicaties zijn enorm. Dit betekent dat we veilig terug kunnen keren naar de werkplek. 

“In the form of droplets on exposed surfaces, IonFlow technology has a clear inhibition on viral entry” – IrsiCaixa, 2021-

Onderzoek Karolinska Instituut 2015:

LightAir neutraliseert en verlaagt het risico op virusoverdracht met 97%

IONFLOW TECHNOLOGIE

Onderzoek aan het Karolinska Institutet, gepubliceerd in juni 2015 in het gerenommeerde wetenschappelijke blad Nature Scientific Reports, toont aan dat de IonFlow ultra high density ionisatietechnologie luchtmobiele virussen in de lucht deactiveert en daarmee het risico op overdracht van virussen met 97% verlaagt. Let op: Dit resultaat is uniek voor de IonFlow technologie en geldt zeker niet voor alle ionisator luchtreinigers!

De Zweedse universiteit heeft in een langlopend onderzoek vastgesteld dat de ionen die door de high density ionisator van de LightAir gegenereerd worden, virussen in de lucht deactiveren waarmee besmetting voorkomen wordt. Het is daarmee een snelle en makkelijk in te zetten oplossing om virussen uit de lucht te verwijderen en overdracht te voorkomen.  

“The device enables unique possibilities for rapid and simple removal of virus from air and offers possibilities to simultaneously identify and prevent airborne transmission of viruses.”- Ionizing air affects influenza virus infectivity and prevents airborne-transmission, Hagbom et al, 2015-

Verwijder 99,99% virussen

CELLFLOW TECHNOLOGIE

De CellFlow technologie combineert een duurzaam Eco-Precision  HEPA+ filter met high density ionisatie. Dankzij de unieke technologie is de CellFlow in staat om maar liefst 99,99% van alle virussen in de lucht te verwijderen. Bekijk de video hiernaast voor een uitgebreide uitleg over de werking.

de beste bescherming tegen virussen:

Weer veilig aan het werk met ons Health+ pakket

4.7 sterren
4.7/5

gemiddelde beoordeling van onze klanten.

Health+ luchtzuiveringssysteem, Health plus luchtzuivering, professionele luchtreiniger, binnenklimaat, klimaatbeheersing