Hoe werkt ionisatie in onze luchtzuiveringstechnologie?

Health+ is de toekomst van luchtzuivering. Wij reinigen de lucht met speciale ionisatie- en luchtfiltertechniek van LightAir.

Alleen de lucht filteren is niet genoeg in tijden van Corona en ultrafijnstof. Daarvoor moet u de lucht ook voldoende ioniseren. Alleen zo worden alle verontreinigingen, waaronder (ultra-) fijnstofdeeltjes, virussen, schimmelsporen en allergenen in de lucht verwijderd. Op deze pagina leggen we u uit hoe onze ionisatie-methoden werken en hoe deze een veilig en gezond binnenklimaat creëren.

Er wordt vaak gekeken naar ventilatie om de luchtkwaliteit binnen te verbeteren. Hoewel ventilatie belangrijk is voor gezonde CO2-concentraties en een goede luchtvochtigheid, is er meer nodig om de lucht te reinigen. Gelukkig hebben we met het Health+ pakket een plug & play luchtzuiveringssysteem dat zonder problemen en voordelig op elke locatie toegepast kan worden. Health+ bestaat uit een combinatie van 2 gepatenteerde LightAir technologieën: IonFlow en CellFlow. 

LightAir IonFlow voorkomt virusoverdracht via aerosolen met ionisatie

De IonFlow-ionisatietechnologie van LightAir pakt verontreinigingen in de lucht om u heen direct aan. IonFlow-luchtreinigers brengen miljarden zogeheten negatief geladen ionen in de lucht. Deze enorme ionenproductie is uniek voor de LightAir IonFlow technologie en noemen we ‘ultra high density’ ionisatie. De ionen binden zich aan alle vuildeeltjes in de lucht ongeacht herkomst en grootte, waaronder virussen en ultrafijnstof tot PM0.007. Virussen worden met deze techniek onschadelijk gemaakt en (ultra) fijnstofdeeltjes clusteren samen en dalen neer. Het grote voordeel van dit systeem is dat de lucht om u heen wordt gereinigd en niet pas als het door een filter gaat. Het risico op virusoverdracht wordt zo 97% kleiner! Lees meer over deze manier van ioniseren en de gezondheidsvoordelen.

LightAir IonFlow Evolution luchtreiniger
LightAir luchtreinigers
LightAir luchtreinigers

LightAir CellFlow ioniseert én filtert fijnstof nóg beter dan HEPA-filters

Door de CellFlow technologie toe te voegen aan de IonFlow luchtreiniging dalen virussen en andere vuildeeltjes niet neer, maar worden deze afgevangen in een extreem efficiënt luchtfilter. Dankzij een combinatie van ionisatie en een gepatenteerd luchtfilter verwijderen CellFlow luchtreinigers 99,9% van alle vuildeeltjes op PM0.1 niveau. Met de CellFlow luchtreinigers wordt de lucht in de ruimte minimaal 2x per uur volledig ververst. Het unieke ontworpen filter gaat lang mee (tot wel 18 maanden) en is energiezuinig in gebruik. Lees meer over deze manier van lucht reinigen en de voordelen ervan.

Health+ combineert de luchtzuivering van LightAir CellFlow en IonFlow

Health+ combineert beide LightAir technologieën. Waarom? Dit heeft als groot voordeel dat 99,99% van de lucht wordt gezuiverd en dat er wordt voorkomen dat de geclusterde vuildeeltjes op de grond neerdalen. Zo houdt u de lucht in uw kantoor, school of zorginstelling compleet schoon. De combinatie zorgt ervoor dat de lucht constant ververst wordt, zonder dat er vuildeeltjes van buiten zich kunnen verspreiden door de ruimte. En virusoverdracht via aerosolen in de lucht, dus ook de verspreiding van Corona, wordt tegengegaan.

Video afspelen