IonFlow: eerste luchtzuiveringssysteem tegen ultrafijnstof, aerosolen én virussen

De LightAir IonFlow is de eerste luchtreiniger die virusoverdracht via de lucht en aerosolen voorkomt. Dankzij ‘Ultra High Density Ionisatie’ wordt het risico op virusoverdracht via de lucht met 97% verkleind. Hiermee is IonFlow veruit het meest effectieve luchtzuiveringssysteem dat op de markt verkrijgbaar is. 

De werking van deze ionisator is zelfs zo effectief dat het ultrafijnstof tot een grootte van 0,007 micrometer uitschakelt. Ter vergelijking: een goede HEPA-filter reinigt de lucht slechts tot vuildeeltjes van 0.3 micrometer groot. De ionisatietechnologie van de IonFlow reinigt hierdoor de lucht van ultrafijnstof en virussen, waar andere luchtzuiveraars zich beperken tot ‘grote’ fijnstofdeeltjes.

Voordelen LightAir IonFlow:

  • verkleint het risico op virusoverdracht via aerosolen in de lucht met 97% 
  • verwijdert ultrafijnstof tot PM0.007 met een efficiëntie van 99,94%
  • verwijdert o.a. (ultra-)fijnstof, rook, virussen & bacteriën in de lucht
  • zeer laag energieverbruik
  • stil, ideaal voor op kantoor
  • strak design
  • plug and play
  • ozonvrij
LightAir luchtreinigers

Hoe werkt LightAir IonFlow?

De gepatenteerde ionisator IonFlow werkt als volgt: 

Stap 1

de ionisator produceert miljarden negatief geladen ionen per seconde, zonder dat hierbij ozon vrij komt

Stap 2

de enorme hoeveelheid ionen verspreiden zich razendsnel tot in alle hoeken van de ruimte. De verdeling is overal in de ruimte dus gelijk.

Stap 3

de negatieve ionen hechten zich aan alle ultrafijnstofdeeltjes in de lucht en zorgen dat vuildeeltjes clusteren en luchtmobiele virussen gedeactiveerd worden.

Stap 4

de statische collector trekt een deel van vuildeeltjes aan. De rest van de vuilclusters dalen neer. 

Het is vooral ultrafijnstof dat enorm schadelijk is voor onze gezondheid en ook op de werkplek voor veel problemen zorgt. De LightAir IonFlow is Plug & Play en daardoor makkelijk te installeren in kantoren, sportscholen, publieke ruimtes, openbaar vervoer, ziekenhuizen, wachtkamers, praktijkruimtes, kapsalons, schoonheidsspecialisten, scholen en kinderdagverblijven. Hierdoor verkleint u het risico op virusoverdracht via de lucht en aerosolen.

Verschil CellFlow en IonFlow

De grote meerwaarde van de IonFlow in ons Health+-systeem zit hem erin dat de IonFlow geen lucht hoeft te verplaatsen om deze te reinigen. De ionen verdelen zich door de ruimte en maken virussen en andere verontreinigingen om ons heen in de lucht direct onschadelijk. Als de virusdeeltjes vervolgens aangetrokken worden door de CellFlow zijn ze niet meer besmettelijk.