Kantoren

Gezonde luchtkwaliteit in kantoren dankzij speciale luchtbehandeling

Het kantoor moet een veilige, gezonde plek zijn waar mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. Een gezond binnenmilieu is hierbij van cruciaal belang. Dat begint met een goede luchtkwaliteit op kantoor. Dat betekent: een lucht vrij van allergenen, pollen, aerosole virussen en fijnstof.

Veilige werkomgeving bij allergie of astma

Werknemers met allergieën en astma zijn als eerste slachtoffer van een slechte luchtkwaliteit. Waar anderen nog prima functioneren, vallen zij het eerste uit met gezondheidsklachten. En dat is helemaal niet nodig. Met de Health+-bescherming tegen allergenen en fijnstof blijven ook zij gezond en productief!

Wat is een gezonde werkruimte?

In een gezonde werkruimte zijn mensen vitaal, productief en gefocust. Als het binnenklimaat op kantoor niet in orde is, leidt dat tot concentratieproblemen en gezondheidsklachten als zeurende hoofdpijn in de middag, branderige ogen en lichte verkoudheid. Voor alle medewerkers, en in het bijzonder medewerkers met astma of allergie, leidt een slechte luchtkwaliteit op de werkplek ertoe dat zij niet optimaal presteren.

Wanneer is lucht schoon?

Lucht is schoon als het virusvrij is en er nauwelijks (ultra)fijnstof aanwezig is. Conventionele ventilatiesystemen zuigen vieze lucht van buiten naar binnen en verspreiden dit door de ruimte, inclusief de aanwezige virussen, bacteriën en schadelijke (ultra)fijnstoffen. 

Ook traditionele HEPA-filters reinigen de lucht niet genoeg. Deze systemen filteren de lucht tot 0,3 micron, terwijl ultrafijnstof veel kleiner is: 0,1 micron. Een ideaal binnenklimaat vraagt dus een andere vorm van luchtbehandeling. Ons Health+ pakket combineert ‘ultra high density’-ionisatie met bijzonder krachtige filterluchtreiniging, waardoor zelfs de kleinste ultrafijnstofdeeltjes worden uitgeschakeld en virussen onschadelijk worden gemaakt.

Luchtbehandeling tegen fijnstof

Hoewel de focus momenteel ligt op aerosole virussen, zoals Corona, is er nog een andere boosdoener voor de luchtkwaliteit op kantoor: ultrafijnstof. Ultrafijnstof komt onder andere van het verkeer en de industrie. Deze vervuilers veroorzaken een dip in energie in de loop van de middag en zorgen voor gezondheidsklachten op de korte én lange termijn.

gezondheidsklachten ongezonde lucht

Veilige werkomgeving bij allergie of astma

Werknemers met allergieën en astma zijn als eerste slachtoffer van een slechte luchtkwaliteit. Waar anderen nog prima functioneren, vallen zij het eerste uit met gezondheidsklachten. En dat is helemaal niet nodig. Met de Health+-bescherming tegen allergenen en fijnstof blijven ook zij gezond en productief!

Zelf een gezond binnenmilieu creëren

De enige oplossing voor een gezonde lucht binnen is High Density Ionisatie. Dit gepatenteerde systeem van ionisatie zuivert de lucht voor 99,94% van vuil en vermindert het risico op virusoverdracht via de lucht met 97%. 

De ionisator en luchtreiniger van onze leverancier LightAir maken als enige gebruik van deze vorm van ionisatie. In ons unieke Health+ luchtbehandelingssysteem combineren we deze technieken voor de meest hoogwaardige en efficiënte luchtreiniging.

Goed werkgeverschap: voordelen gezond binnenklimaat op kantoor

Met Health+ investeert u in de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers. Inzet van het Health+ systeem getuigt van goed werkgeverschap en zorgt voor tevreden werknemers. Het Health+ luchtbehandelingssysteem zorgt voor:

  • een gezonde en schone werkomgeving
  • een reductie in verzuim tot 20%
  • verminder het risico op virusoverdracht met 97%
  • hogere productiviteit van uw personeel
  • goed werkgeverschap

aan te raden voor kantoren:

Health+ pakket

4.7 sterren
4.7/5

gemiddelde beoordeling van onze klanten.

Besparing verzuimkosten op kantoor

Uw investering in Health+ luchtbehandelingssysteem haalt u op korte termijn er al dubbel en dwars uit. Om te laten zien hoeveel u bespaart op verzuimkosten dankzij een gezond binnenklimaat op kantoor hebben we onderstaande berekening gemaakt. We nemen hierin  nog niet de winst in productiviteit mee.

  • Reductie ziekteverzuim = 20%
  • Kostenbesparing op jaarbasis = € 55.964
  • Investering Health+ per jaar = € 11.000 

Totale besparing = € 44.964*

*Op basis van: 100 medewerkers, totale ruimte 1000m2, gemiddeld jaarsalaris € 46.600
Bron: verzuimkosten.nl

Video afspelen