Scholen

Gezonde luchtkwaliteit als basis voor frisse scholen

Een goede luchtkwaliteit zorgt voor een gezond en virusvrij binnenklimaat op scholen. Essentieel dus om te voldoen aan de eisen van het frisse scholen-beleid van de overheid. Ons luchtzuiveringssysteem Health+ schakelt alle luchtverontreiniging, inclusief aerosole virussen, allergenen en ultrafijnstof voor 99,94% uit. Dit verkleint niet alleen het risico op virusoverdracht met 97%, ook voorkomt het astmatische en allergische reacties.

“Het apparaat helpt heel goed in de klas. Hij gaat nog niet elke dag de hele dag naar school, maar de benauwdheid is echt stukken minder en hij komt veel minder ‘vol’ thuis. Er zijn zelfs dagen dat het met medicijnen wél de hele dag lukt, dus we zijn zeker enthousiast!”​

M. Prinsen
moeder die Health+ geplaatst heeft in klaslokaal van zoon met zware allergie

De gezonde school

Download hier de brochure.

Wat is het frisse scholen-beleid?

Volgens de Rijksoverheid is een frisse school een duurzame en gezonde school. Hiermee wordt een statement gemaakt naar de leerlingen en de omgeving. De overheid ondersteunt scholen hierbij. Op de online Frisse Scholen-pagina van de Rijksoverheid vindt u alle benodigde informatie. 

Relatief kleine veranderingen kunnen een groots resultaat opleveren. De stap naar een schoon binnenklimaat met behulp van krachtige luchtreiniger is kostenefficiënt, eenvoudig in gebruik en de resultaten zijn direct merkbaar.

Hoe creëer je een gezond binnenklimaat op school?

Een slecht binnenmilieu leidt tot gezondheidsklachten. In 70-80% van de klaslokalen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs is de luchtkwaliteit niet goed. Dit duidt op onder andere onvoldoende ventilatie. Dankzij de unieke en gepatenteerde ‘ultra high density’ ionisatie-technologie van onze LightAir-luchtreinigers worden virusoverdragers en fijnstof in de lucht om de leerlingen heen direct uitgeschakeld. 

 

Door de combinatie van ionisatie en krachtige filterluchtreiniging, biedt het Health+ systeem een totaaloplossing. Hiermee worden bacteriën, virusoverdragers en de kleinste ultrafijnstofdeeltjes verwijderd. Dit verbetert de concentratie én het voorkomt gezondheidsklachten als zeurende hoofdpijn in de middag. Zo presteren leraren en leerlingen optimaal!

Luchtkwaliteit rapportage

Met onze meetapparatuur kunnen we op heel eenvoudige wijze inzicht geven in de luchtkwaliteit op uw school. Klik hier voor een voorbeeld rapportage. 

Ventileren school, Luchtkwaliteit school, virussen verwijderen school, luchtreiniging school

Wat zijn de gevolgen van fijnstof en ultrafijnstof in de lucht?

Ultrafijnstof komt vrij bij verbranding. Bronnen zijn onder andere auto’s, vliegtuigen, openhaarden, sigaretten, het fornuis en de industrie. Deze miniscule, vervuilende deeltjes zorgen voor klachten als zeurende hoofdpijn, ademhalingsproblemen, branderige ogen en een slechte concentratie. Fijnstof en ultrafijnstof is zo klein dat het lichaam ze niet goed verwerkt,waardoor ze langer in de longen blijven hangen.

Veilige en gezonde leeromgeving bij allergie of astma

Leerlingen met allergieën zoals hooikoorts of astma merken een slechte luchtkwaliteit het eerst. Waar anderen nog prima functioneren, vallen zij het eerste uit met gezondheidsklachten. En dat is helemaal niet nodig. Met de Health+-bescherming tegen allergenen en fijnstof blijven ook zij bij de les!

In de, relatief kleine, klaslokalen ontstaan ophopingen virussen, fijnstof en allergenen die conventionele ventilatiesystemen niet verhelpen. Deze virussen en verontreinigen verspreiden zich ook naar leraren en ouders. Health+ schakelt alle luchtvervuiling op scholen uit. Deze nieuwe ionisatie-technologie combineert filter- en ionisatietechnieken om ruimtes voor 99,94% vrij te maken van (ultra-)fijnstof. 

aan te raden voor het onderwijs:

Health+ pakket

4.7 sterren
4.7/5

gemiddelde beoordeling van onze klanten.

Voordelen goede luchtkwaliteit op scholen

  • gezonde en schone leeromgeving
  • betere concentratie
  • betere leerprestaties
  • verminder het risico op virusoverdracht met 97%
  • fijne omgeving voor kinderen met hooikoorts en astma

Verminder risico op virusoverdracht met 97%

Ons Health+-systeem vermindert het risico op virusoverdracht met 97%. Dit houdt kinderen, ouders en onderwijzers gezond. Doordat zelfs de kleinste fijnstofdeeltjes worden aangepakt, kunnen kinderen met allergieën en astmatische klachten vrijer ademen en wordt het algemene binnenklimaat aangenaam. Een goede eerste stap dus om te voldoen aan het frisse scholen-beleid!

Video afspelen