Sportscholen

Gezond en veilig sporten in de sportschool tijdens Corona

De sportschool is een plek waar mensen werken aan hun gezondheid, maar is de sportschool ook een gezonde plek? Door de hoge concentratie aerosolen in een ruimte waar veel wordt gehijgd en gezweet, kan er snel virusoverdracht plaatsvinden. Het is dus van groot belang om de lucht in de sportschool schoon te houden.

Wanneer is er sprake van een gezond binnenklimaat in sportscholen?

Een gezond binnenklimaat begint bij schone lucht. Het maakt dat u een prettig verblijf ervaart in de ruimte waar u functioneert. Vooral bij intensieve activiteiten, zoals sporten, wordt een lage luchtkwaliteit snel opgemerkt. Bezoekers voelen zich sneller futloos, krijgen branderige ogen en milde klachten aan de luchtwegen. Het creëren van een optimaal binnenklimaat is een vereiste voor goed ondernemerschap en tevreden bezoekers.

Wanneer is lucht schoon?

Schone lucht is nagenoeg vrij van virusoverdragers en (ultra)fijnstof. Daarvoor moet de lucht geïoniseerd zijn. Conventionele HEPA-systemen filteren de lucht van verontreinigingen tot 0,3 micron, terwijl ultrafijnstof veel kleiner is: 0,1 micron. Ionisatie pakt zelfs de kleinste verontreinigingen aan. 

Ventilatiesystemen pompen vaak buitenlucht (met ultrafijnstof) naar binnen of recirculeren de lucht, waardoor onder andere virussen juist worden verspreid. Kortom: er is meer nodig om écht schone lucht te ervaren. En hier helpen wij u graag bij. De unieke luchtbehandeling van Health+ reinigt de lucht tot 99,94% en de ionisatie-techniek verkleint het risico op virusoverdracht met 97%!

De gezonde sportschool

Download hier de brochure.

“Juist nú willen wij het maximale doen voor onze leden. Daarom is investeren in deze tijd in schone, gezonde lucht en bescherming tegen het Coronavirus voor ons vanzelfsprekend.”

Martin Warren
sportschooleigenaar, lees meer in de klantcase.

Een virusvrije lucht en een gezond binnenklimaat

Ionisatie zuivert de lucht voor 99,94% van vuil en vermindert zo het risico op virusoverdracht via de lucht met 97%. Wij bieden de ionisator en luchtreiniger aan van het hoogstaande merk LightAir. Dit product maakt als enige gebruik High Density ionisatie. Ons unieke Health+ luchtbehandelingssysteem combineert de meest krachtige oplossingen voor een gezond en veilig binnenklimaat in uw sportschool.

Geen zweethok, maar een frisse lucht in de sportschool. Vrij van (ultra) fijnstof

Bijkomend voordeel van een Health+ luchtbehandelingssysteem in de sportschool: het ruikt fris! In veel sportscholen is de lucht muf vanwege het vele zweten. Door ionisatie en luchtreiniging ontstaat er een blijvend fris gevoel in de gym. 

En naast virusoverdracht, is er nog een andere belangrijke factor waar rekening mee gehouden moet worden: (ultra)fijnstof. Deze vervuiling komt, onder andere, van het verkeer en zorgt voor een verminderd energieniveau. Dat kunt u niet gebruiken in de sportschool. 

Het Health+ pakket combineert ‘ultra high density’-ionisatie met zeer krachtige filterluchtreiniging, waardoor zelfs de kleinste ultrafijnstofdeeltjes worden verwijderd en er maximaal gepresteerd kan worden in de gym.

aan te raden voor sportscholen:

Health+ pakket

4.7 sterren
4.7/5

gemiddelde beoordeling van onze klanten.

gezondheidsklachten ongezonde lucht

Naar hartenlust sporten, ook met allergieën of astma

Mensen met allergieën en/of astma krijgen als eerst klachten door een lage luchtkwaliteit. Zij kunnen niet alles uit hun sportschoolbezoek halen en zullen uw onderneming niet als fijne plek ervaren. En dat is helemaal niet nodig. Met de Health+-bescherming tegen allergenen en fijnstof kan iedereen op een prettige manier sporten.

Voordelen van een schoon binnenklimaat in de sportschool

Met Health+ investeert u in de gezondheid en vitaliteit van uw bezoekers en medewerkers. Inzet van het Health+ systeem getuigt van goed ondernemerschap en zorgt voor tevreden sportschoolbezoekers. Het Health+ luchtbehandelingssysteem zorgt voor:

  • Een gezonde en schone lucht 
  • Een prettiger sportklimaat
  • Vermindering van het risico op virusoverdracht met 97%
  • Betere prestaties in de sportschool
  • Goed ondernemerschap