Ideaal binnenklimaat dankzij ionisatie

Een gezond binnenklimaat in huis, op kantoor, (sport)school of zorginstelling begint met goede luchtkwaliteit. Ventilatie of luchtverversing alleen is niet genoeg voor een gezonde en schone lucht. Ionisatie in combinatie met luchtfilering wél. Deze nieuwe manier van luchtbehandeling schakelt aerosole virussen uit en reinigt zo de lucht om u heen van ultrafijnstof. Zo creëert u een veilige en gezonde omgeving. 

Het Health+ luchtbehandelingssysteem is zo’n innoverende luchtreiniger. Het zuivert de lucht van luchtverontreiniging als allergenen, pollen en bacteriën. Dit is heel plezierig voor mensen met allergieën of astma. Dit luchtreinigingssysteem kan op elke werkplek simpel worden geplaatst en geïnstalleerd. Zo creëert u snel een gezonde leer- of werkomgeving. 

Het voordeel? Hogere productiviteit en minder verzuim. Het unieke Health+ luchtbehandelingssysteem creëert een gezond binnenklimaat door de lucht voor 99,94% schoon te maken en het risico op virusoverdracht met 97% te reduceren. Welke situatie is bij u van toepassing?

Binnenklimaat kantoor, luchtbehandeling, schone lucht kantoor

Kantoren

Het binnenklimaat in kantoren laat vaak te wensen over. Wij helpen u met advies op maat.

schone lucht sportschool, luchtbehandeling sportschool, ventileren sportschool, Warren binnenklimaat

Sportscholen

Veilig en fris binnen sporten en de kans op virusoverdracht tot een minimum beperken? Bekijk ons aanbod!

frisse scholen, luchtbehandeling school, ventilatie school

Onderwijs

Schone lucht is belangrijk om goed te kunnen leren. Ventilatie is niet genoeg. Wij helpen u graag.

Contactberoep luchtreiniging, luchtbehandeling, binnenklimaat

Contactberoepen

Veilig werken in een contactberoep. Onze luchtreinigers zijn ideaal voor kleine praktijken en eenmanszaken. Ontdek hoe.

schone lucht zorg, binnenklimaat zorg, luchtbehandeling zorg

Zorg

Bescherm medewerkers en kwetsbare groepen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Luchtreiniging thuis

Thuis

In huis een fris gevoel én een gezonde lucht creëert u fluisterstil en energiezuinig. Check ons voordeel!

In 4 stappen naar een ideaal binnenklimaat met luchtbehandeling

Veilige lucht, veilig binnenklimaat

Stap 1. Ventileer waar mogelijk

Zorg allereerst voor de toevoer van frisse lucht in uw binnenklimaat. Ventilatie is cruciaal voor een goede luchtvochtigheid en om CO2 concentraties niet te hoog op te laten lopen.

Stap 2. Ververs en Reinig de lucht

Ventilatie alleen is niet genoeg. Om de lucht schoon te maken, voegen we vervolgens filter luchtreinigers toe. Met LightAir CellFlow luchtreiniging verwijderen we fijnstof, virussen, allergenen en ander vuil uit de lucht. Medewerkers zijn productiever en hebben meer energie. Cellflow luchtreinigers verversen de lucht en het HEPA+ filter reinigt de lucht tot PM0.1 met een efficiëntie van 99,99%. Dat is 3 x effectiever dan elke andere filter luchtreiniger!

Wij noemen dit passieve luchtreiniging: vuile lucht wordt naar een filter geleid en daar gereinigd.

Virusbescherming: Het aantal virusdeeltjes in de lucht wordt met 99,99% verlaagd.

luchtverversing, luchtbehandeling, filter luchtreiniger, binnenklimaat
ionisatie

Stap 3. Ioniseer de lucht en voorkom virusoverdracht

Met filter luchtreinigers reinigen we de lucht zodra het door het filter gaat. Voor een optimaal en vooral veilig binnenklimaat willen we virussen in de lucht al aanvallen. We kiezen daarom in de derde stap voor ionisatie. Wij noemen dit actieve luchtreiniging: de lucht wordt direct om u heen gereinigd en niet pas op een filter.

Met LightAir IonFlow luchtreiniging ioniseren we de lucht om u heen. Met de unieke ‘ultra high density ionisatie’ van de IonFlow luchtreinigers verspreiden we ionen in de lucht die zich hechten aan alle vuildeeltjes in de lucht, groot en heel klein. Virussen kunnen hier niet tegen en worden zo gedeactiveerd*. Ook kunnen we met ionisatie ultrafijnstof verwijderen tot PM0.007. Voor medewerkers met astma of andere longproblemen een ware verademing.

Virusbescherming: Aerosole virussen worden gedeactiveerd direct rond een geïnfecteerd persoon. Dit reduceert het risico op virusoverdracht met 97%*.

*Blijkt uit wetenschappelijk onderzoek aan het Karolinska Instituut in Zweden, gepubliceerd in Nature Scientific Report 2015. Klik hier voor het rapport.   

Stap 4. Meet de luchtkwaliteit 24/7

Tot slot wilt u natuurlijk ook zien hoe het binnenklimaat verbeterd is. Krijg inzicht in de luchtkwaliteit met onze luchtkwaliteit meters en stel controle parameters in. De Air Quality Index geeft in één oogopslag een duidelijk beeld van de luchtkwaliteit. Dat geeft een veilig gevoel voor uzelf, uw medewerkers en uw klanten. Met een Health+ certificaat op de deur laat u ook nog eens duidelijk zien aan iedereen dat de lucht die zij inademen schoon, gezond en veilig is.

Kaiterra luchtkwaliteit meter, fijnstofmeter

Hoe werkt ionisatie voor uw binnenklimaat?

Luchtionisatie is een techniek die draait om het reinigen van de allerkleinste deeltjes in de lucht: ongeladen atomen en moleculen. Als zo’n minuscuul deeltje in aanraking komt met een elektron, wordt het een geladen deeltje: een ion. Er zijn positieve en negatieve ionen in de atmosfeer. Ionisatie verbindt deze positief en negatief geladen deeltjes, waardoor ze verzwaren en worden uitgeschakeld.

Wat doet een ionisator?

Een ionisator verspreidt negatief geladen ionen in de lucht. Deze hechten zich aan positief geladen deeltjes als bacteriën, ultrafijnstof en virussen in de lucht. Hierdoor clusteren de deeltjes, waardoor ze zwaarder worden en naar beneden zakken. Zo kunnen ze worden gefilterd door een positief geladen luchtfilter. Zo schakelt een ionisator onder andere aerosole virussen, zoals corona, fijnstof, sigarettenrook, pollen en schimmels uit.