Zorg

Gezonde lucht in zorginstellingen dankzij gepatenteerde luchtbehandeling

Schone lucht en een gezond binnenklimaat zijn van levensbelang in zorginstellingen als ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en huisartspraktijken. Tóch is de lucht vaak ongezond op deze plekken, waar mensen komen om te werken aan hun gezondheid. Hoe komt dat en hoe creëer je wél een gezonde luchtkwaliteit?

In veel zorginstellingen zitten conventionele ventilatiesystemen. Deze verspreiden koele lucht. Dat voelt fris, maar deze luchtstroom zit vaak vol verontreinigingen zoals fijnstof, bacteriën en aerosole virussen. 

Ook HEPA-filters zijn niet genoeg om de lucht écht schoon te krijgen in een zorginstelling. Deze filters zijn niet fijnmazig genoeg om schadelijke ultrafijnstof-deeltjes tegen te houden.

Luchtbehandelingssysteem dat aerosole virussen en bacteriën uitschakelt

Om de luchtkwaliteit in zorginstellingen te waarborgen, is ventileren bij lange na niet genoeg. Door ventilatie worden in het ergste geval aanwezige aerosole virussen verspreid door recirculerende systemen. Zo komt vieze lucht snel op verschillende ruimtes binnen een instelling. 

De oplossing? Ons Health+-pakket voorkomt recirculatie door een unieke, gepatenteerde én bewezen ionisatietechniek. Lees hier uitgebreid waarom ventileren alleen niet genoeg is tegen Corona.

Veilige werkomgeving voor patiënten én zorgpersoneel

Om besmettingen via aerosole virussen in zorginstellingen te voorkomen, moet de lucht niet verplaatst, maar juist gereinigd en geïoniseerd worden. Niet alleen in behandelkamers, juist óók in wachtkamers. Hier komen veel verschillende mensen op een dag, die allemaal luchtverontreinigingen zoals aerosole virussen (lees: corona) met zich meebrengen. Om deze luchtverontreiniging onschadelijk te maken is een specialistisch luchtreinigingssysteem nodig. 

Met ionisatie reinigt u de lucht om u en anderen heen. Zo is er geen luchtstroom nodig om lucht te verversen. Hiermee voorkomt u het risico op virusoverdracht met 97% en creëert u meer veiligheid voor uzelf, het personeel en vooral ook de patiënten en bezoekers. 

Veilige zorg

Download hier de brochure.

aan te raden voor de zorg:

Health+ pakket

4.7 sterren
4.7/5

gemiddelde beoordeling van onze klanten.

Hoe creëer je een gezond binnenklimaat in de zorg?

Voor een gezond binnenklimaat in de zorg moet de lucht niet gerecirculeerd worden. Door de lucht uit een andere ruimte te halen en zo door verschillende ruimtes te verspreiden via hetzelfde luchtkanaal, verspreidt u de vieze lucht alleen maar. Dat heeft het coronavirus wel duidelijk gemaakt. 


Alleen Ultra High Density Ionisatie zuivert de lucht voor 99,94% van vuil en vermindert zo het risico op virusoverdracht via de lucht met 97%. De ionisator en luchtreiniger van LightAir maken gebruik van deze gepatenteerde manier van ioniseren. In ons unieke Health+ luchtbehandelingssysteem worden de meest krachtige technieken gecombineerd om zorginstellingen weer veilig en gezond te maken.

Luchtbehandeling tegen fijnstof

Hoewel de focus momenteel ligt op aerosole virussen, zoals Corona, is er nog een andere boosdoener voor de luchtkwaliteit op kantoor: ultrafijnstof. Ultrafijnstof komt onder andere van het verkeer en de industrie. Deze vervuilers veroorzaken een dip in energie in de loop van de middag en zorgen voor gezondheidsklachten op de korte én lange termijn.

Gezonde en schone lucht, vrij van fijnstof en ultrafijnstof

Hoewel de aandacht door Corona nu vooral ligt op aerosole virussen, is er nog een andere belangrijke boosdoener voor het binnenklimaat in zorginstellingen: ultrafijnstof. Ultrafijnstof komt onder andere van het verkeer. Zeker voor zwakkere patiënten is deze luchtverontreiniging ongewenst.

Ons Health+ pakket combineert ‘ultra high density’-ionisatie met bijzonder krachtige filterluchtreiniging, waardoor zelfs de kleinste ultrafijnstofdeeltjes worden uitgeschakeld.

Verminder risico op virusoverdracht met 97%

Patiënten zijn extra vatbaar voor bacteriën en virussen. De meest effectieve manier om virusoverdracht via aerosolen te beperken is via ionisatie. In ons Health+ pakket zit een ionisator die zelfs ultrafijnstofdeeltjes als aerosole virussen onschadelijk maakt. Hierdoor wordt het risico op virusoverdracht met 97% vermindert. Zo kunnen zorgverleners veilig werken en kunnen patiënten in een optimaal binnenklimaat werken aan hun herstel.

Voordelen gezond binnenklimaat zorginstellingen

  • voor een gezonde en schone zorgomgeving
  • verminder virusoverdracht met 97%
  • waarborg gezondheid patiënten én personeel
Video afspelen